Acnebehandeling

Wat is acne?
Acne is een andere benaming voor puistjes. Puistjes zijn eigenlijk kleine onderhuidse ontstekingen. Acne ontstaat door een ontsteking van talgklieren en de huid daaromheen. Talgklieren produceren talg dat via een haarzakje de huid bereikt. Soms raakt de opening van het haarzakje verstopt met huidcellen en is er tegelijkertijd meer talgaanmaak. Zo komt er veel talg vast te zitten onder de huid. Wanneer het talg en het talgkliertje ontstoken raken, ontstaat een puist.

Waaruit bestaat een Acnebehandeling?
We reinigen je huid,verwijderen verstopte poriën (mee-eters en puisten) en verzorgen je huid met een masker, serum en dagcrème. We verwijderen onzuiverheden tot diep in de poriën met een ontstekingsremmende en kalmerende foam. We behandelen je huid met een anti-oxidant serum die je huid hydrateert, beschermt tegen invloeden van buitenaf, een goede vochtbalans creëert en verfijning van poriën bevordert.

Persoonlijk behandelplan
We werken altijd met een persoonlijk behandelplan. In de eerste fase kom je wat vaker bij ons voor een behandeling, bijvoorbeeld een keer in de twee weken. Na ongeveer drie maanden kan de frequentie in de meeste gevallen omlaag.

Acnebehandeling wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraar.